preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Žubor

 


Projekt
Hrabri telefon

CARNet

Otvorite svoj elektronički identitet na CARNet mreži koji će vam omogućiti korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga.

Kako postati korisnik?

skole.hr

Školska učilica

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

zbornica.com

Smotre

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA 2021.
ŽIR NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI

Učenička zadruga naše škole već dugi niz godina sudjeluje na Županijskoj smotri. Smotra se održava svake godine - učeničke zadruge predstavljaju proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge. Zbog specifične situacije ove je godine Smotra bila drugačija pa i zanimljivija. Osnovna škola Ivana Meštrovića i Učenička zadruga Eko Meštri imali su čast u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva (HUUZ) i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture biti domaćin ovogodišnje Smotre. Ovogodišnja Smotra svima je bila izazov jer se odvija online, na TwinSpace-u. Na Smotru se ove godine prijavilo 36 učeničkih zadruga. Odabrane zadruge na ovoj Smotri predstavljat će Grad Zagreb na državnoj smotri u listopadu 2021.

 

     

     


Naše je zadrugare posebno veselila ovogodišnja Smotra jer smo se predstavili zanimljivim terrazzo proizvodima te isprobali novu tehniku izrade. Školu je predstavila sekcija Kreativna radionica Sunčica sa svojim vrijednim zadrugarima iz 5.d razreda i voditeljicom Sanjom Trajkovski Bojić. U izradi i prezentaciji sudjelovali su i zadrugari 8.a razreda. Posebno smo ponosni na učenike: Josipa Bakarića, Antoniju Vrca, Martu Lacić i Karlu Pavlović. Oni su nas predstavljali u videouratku kojim su prezentirali izradu naših terrazzo proizvoda. Na sljedećoj poveznici pogledajte kako je izgledala naša stranica na eTwinningu kao i stranice ostalih zadruga.

https://twinspace.etwinning.net/170864/pages/page/1526634

  


Ponosni smo i radosni što ćemo svoju školu i Grad Zagreb u listopadu predstavljati na državnoj smotri. Čestitamo svim vrijednim zadrugarima na trudu i uspjehu!

                                                                                                                                                                      Lidija Zagotta, voditeljica Učeničke zadruge Žir

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2019.

PROIZVOD: ,,NARUKVICA ZA ZALJUBLJENE''
SEKCIJE: KREATIVNA RADIONICA ,,SUNČICA'' I  ,,EKO SEKCIJA”
VODITELJICE: VESNA VUKOJEVIĆ I SANJA BOJIĆ TRAJKOVSKI
MALI ZADRUGARI: PAULA BARIŠIĆ, DORA BRTAN, STJEPAN RAŠIĆ, ANTEA MARIČIĆ, LUKA DURBIĆ, TIN MERUNKA, MAJA BORIĆ I TIA TKALEC
VODITELJICA ZADRUGE: NATAŠA OSTOJIĆ

Osnovna škola Vjenceslava Novaka je 07.06.2019.  bila domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga, koja se i ove godine, održala na Zrinjevcu. Naša učenička zadruga ,,Žir'' predstavila se proizvodima pod nazivom ,,Narukvica za zaljubljene''. To su narukvice koje se rastavljaju u dva dijela, a izradili smo ih u tri motiva: srca, puzzle te jin i jang. U pripremama za smotru sudjelovali su zadrugari sekcija: Kreativna radionica ,,Sunčica'' i ,,Eko sekcije'', koji su izradili balzame za usta na prirodnoj bazi, pod nazivom ,,MAZAlice”. Naše proizvode izvrsno su predstavili Paula Barišić, Dora Brtan i Stjepan Rašić. Za prezentaciju zadruge i proizvoda dobili su same pohvale. U daljnjem tijeku smotre, druga ekipa naših zadrugara: Antea Maričić, Luka Durbić, Tin Merunka, Maja Borić i Tia Tkalec posjetiteljima su objašnjavali kako su izrađivali proizvode, a sjajno su se snašli i u prodaji. Posebno dobri kupci su im bili turisti – Kinezi, a i jedan Britanac, za kojeg smo zaključili da stvarno dobro govori engleski. Naši proizvodi su se jako dobro prodavali, što je zasluga svih zadrugara, jer su se pokazali kao pravi poduzetnici. Bio je to dan novih iskustava, pun dobrog raspoloženja i zabave.

Nataša Ostojić, voditeljica učeničke zadruge ,,Žir”


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2018. - ,,ZAROBLJENI CVIJET''
ŽUPANIJSKA SMOTRA 2018. SEKCIJA: KREATIVNA RADIONICA ,,SUNČICA''
VODITELJICA: SANJA BOJIĆ TRAJKOVSKI
MALI ZADRUGARI: MAJA BORIĆ, TIA TKALEC I STJEPAN LACIĆ
VODITELJICA ZADRUGE: NATAŠA OSTOJIĆ

Osnovna škola Otona Ivekovića je 29.05.2018.  bila domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga, koja se ove godine, po prvi put, održala na Zrinjevcu. Naša učenička zadruga ,,Žir'' predstavila se proizvodima pod nazivom ,,Zarobljeni cvijet''. U pripremama za smotru sudjelovali su i zadrugari sekcija: ,,Eko sekcije'' s malim košaricama od jute i posađenim čuvarkućama, ,,Mali kreativci'', trećaši, s bookmarkerima i ,,Kreativna radionica'' sa slikama od prešanog cvijeća. No, naš glavni priozvod su bili medaljoni izrađeni od smole i prešanog bilja. Naši mali zadrugari: Maja Borić, Tia Tkalec i Stjepan Lacić izvrsno su predstavili našu zadrugu i školu, posjetiteljima objašnjavali kako su izrađivali proizvode, a dobro su se snašli i u prodaji. Tko je odlučio kupiti naš medaljon ,,Zarobljeni cvijet'' u ukrasnoj prozirnoj vrećici dobio je i paketić od recikliranog papira sa sjemenkama, kako bi mogao posaditi novi cvijet i osloboditi ga. Svima se svidjela naša ideja, a nama je to bilo jedno divno iskustvo.


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2017. - ,,UKRASNI  JASTUČIĆ''
SEKCIJE: KREATIVNA RADIONICA  I  KREATIVA
VODITELJICE: DANIJELA TUĐA I NATAŠA OSTOJIĆ
MALI ZADRUGARI: LEONA SABOL, MARINO KODRIĆ I JOSIP ĐURINIĆ
VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

24.05.2017. je Osnovna škola ,,Sesvetska Sopnica'' bila domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga. Prema novim, ove godine dogovorenim propozicijama, Županijska smotra nije bila natjecateljskog, nego izložbenog karaktera, a zadruge se na Državnu smotru, uz poštivanje zadanih kriterija, plasiraju abecednim redom. Na taj način se svakoj zadruzi omogućuje da svakih 5 – 6 godina sudjeluje na Državnoj smotri. Ove godine smo predstavili naš novi proizvod, ukrasni jastučić, kojeg smo izrađivali reciklirajući stare majice. Izrađivali smo i igračke za kućne ljubimce, pernice i posude za ukrasno cvijeće. Naši mali zadrugari: Leona Sabol, Marino Kodrić i Josip Đurinić su nas izvrsno predstavili, a pri tome su se i odlično zabavljali. Bilo je to zaista ugodno druženje!


Na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja će se odvijati 24. svibnja 2017. godine u OŠ ,,Sesvetska Sopnica'', predstavljat će nas proizvod ,,UKRASNI JASTUČIĆ''

SEKCIJA: ,,KREATIVA''
VODITELJICA: DANIJELA TUĐA
UČENICI: LEONA SABOL, MARINO KODRIĆ I JOSIP ĐURINIĆ
VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

Želimo im sreću!


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2016. - ,,GRAŠKO'' - DIDAKTIČKA IGRAČKA – osvojili smo  5.  mjesto!

SEKCIJE:         KREATIVNA RADIONICA  ,,SUNČICA'' I ,,MALI PRIRODNJACI''

VODITELJI:     SANJA BOJIĆ TRAJKOVSKI  I  LJILJANA VUGRINEC

MALI ZADRUGARI: IVA BARBARIĆ, LORENA CVITKUŠIĆ I MARINO LOVRIĆ

VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

  

Ove godine, prema ideji voditeljice sekcije Kreativna radionica ,,Sunčica'', Sanje Bojić Trajkovski,  predstavljamo se s didaktičkom igračkom koju smo nazvali ,,Graško''. Došli smo na ideju da osmislimo platnene knjižice s ciljem razvoja osjetila kod djece: vid, opip, sluh. Posebnu pažnju obratili smo na ekološke boje, koje smo sami izrađivali, a zatim pomoću izrađenih žigova otiskivali osmišljene uzorke na pamučno platno. Šivali smo male platnene vrećice i punili smo ih različitim grahoricama. To nas je i navelo i na ime proizvoda - ,,Graško''. Ukrašavali smo ih aplikacijama od kože i filca te drvenim perlama. Pri njihovoj izradi vodili smo računa da igračka bude osmišljena kvalitetno, da je ekološki prihvatljiva, a da djeci bude zanimljiva. Koristili smo isključivo prirodne materijale i boje. Osmislili smo i zanimljivo pakiranje u obliku mahune. Iako je igračka namijenjena bebama, mogu je koristiti i djeca s posebnim potrebama, koju potiče na pokret. Naši mali zadrugari i voditelji su nas izvrsno predstavili, a igračka je pobudila veliko zanimanje i pohvale.


Na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja će se odvijati 15. travnja 2016. godine u OŠ ,,Gračani'', predstavlja nas proizvod ,,GRAŠKO – DIDAKTIČKA IGRAČKA''

 

SEKCIJE: KREATIVNA RADIONICA  ,,SUNČICA'' I ,,MALI PRIRODNJACI''  
VODITELJI: SANJA BOJIĆ TRAJKOVSKI  I  LJILJANA VUGRINEC
VODITELJICA ZADRUGE: NATAŠA OSTOJIĆ

Poželimo im sreću!


DRŽAVNA SMOTRA UZ – 2015.

XXVII. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

ZAGREB, Boćarski dom, 15. – 16. svibnja 2015.

 

UČENICI: LORENA CVITKUŠIĆ, KLARA MIKIĆ, NIKA MAMIĆ I TIN RAJIČ

SEKCIJE:   ,,SUVENIRI''  I ,,KREATIVNA RADIONICA''

VODITELJI:   JADRANKA BARIČEVIĆ  I  IVA ŽODAN

VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

 

 

Na državnoj smotri  predstavljao nas je proizvod ,,ŽIRKA – DIDAKTIČKA IGRAČKA''

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2015. – ,,ŽIRKA – MODULARNA DIDAKTIČKA IGRAČKA'' – osvojili smo 4. mjesto!

 

SEKCIJE:         ,,SUVENIRI''  I ,,KREATIVNA RADIONICA''

VODITELJI:     JADRANKA BARIČEVIĆ  I  IVA ŽODAN

VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

 

   

 

Kao plod dugogodišnjeg rada naše ekoškole prošle godine izdana je eko slikovnica ,,Žirka''. Primijetili smo da su naši učenici vrlo rado sudjelovali u njenom osmišljavanju i oslikavanju te da je vjeverica Žirka uspješno saživjela sa svima nama.

Potaknuti time, došli smo na ideju da omiljenu maskotu škole pokušamo prenijeti na didaktičke slagalice  namijenjene  djeci predškolske i osnovnoškolske dobi. Ideje su same počele izvirati, rasti i širiti se, tako da smo uspjeli osmisliti komplet modularnih didaktičkih igračaka. Pri njihovoj izradi vodili smo računa da igračka bude osmišljena kvalitetno, da je prilagodljiva za različita obrazovna postignuća i dob djeteta, a da djeci bude zanimljiva i prihvatljiva. Osmislili smo i izradili različite podloge za svaki tip slagalice, tako da je ona zapravo više različitih igračaka u jednoj. Uz svaku slagalicu prilaže se i tiskana uputa.

 


 

Na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja će se odvijati 17. travnja 2015. godine u OŠ ,,Žitnjak'', predstavlja nas proizvod ,,ŽIRKA – DIDAKTIČKA IGRAČKA''

 

SEKCIJE:         ,,SUVENIRI – UKRASNI PREDMETI''  I ,,MLADI MODELARI''

VODITELJI:  JADRANKA BARIČEVIĆ  I  DRAGAN VLAJINIĆ

VODITELJICA ZADRUGE:  NATAŠA OSTOJIĆ

 

Poželimo im sreću!

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2014. – ,,ODRŽIVE POSUDE''  - osvojili smo 6. mjesto!

 

SEKCIJA:         ,,STARI ZANATI'' 

VODITELJICE: SNJEŽANA GOLUBIĆ I IVA ŽODAN

VODITELJICA ZADRUGE:  KRISTINA ĆUTIĆ

 

Na izradu održivih posuda odlučili smo se s namjerom da podijelimo svoja iskustva o načinima recikliranja otpada. Za izradu održivih posuda potreban je novinski papir, cement, voda, deterdžent za ručno pranje posuđa i plastične posude. U plastičnu posudu se iskida novinski papir na trakice i prelije vodom. Ostavi su potopljen preko noći ili duže. Ocijeđena smjesa se dobro promiješa kako bi se papir usitnio. Dodaje se postupno bijeli cement, uz stalno miješanje. Smjesa se oblikuje u kalupima koji su prije toga premazani deterdžentom za pranje posuđa. Masa se oblikuje u kalupe tehnikom utiskivanja.

 

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2013. – ,,MEDENE KUĆICE'' – osvojili smo drugo mjesto!

 

SEKCIJE:         ,,KREATIVA''  I  ,,KREATIVNA RADIONICA''

VODITELJICE:  DANIJELA TUĐA I NATAŠA OSTOJIĆ

VODITELJICA ZADRUGE:  MARIJA  PAVIČIĆ

 

 

U okviru ovog projekta imali smo namjeru skrenuti pažnju na važnost očuvanja kulturno – povijesne baštine. Odlučili smo izrađivati kućice od medenjaka prema modelima stvarnih drvenih kućica iz neposredne blizine naše škole. Korištenjem kulturnog nasljeđa željeli smo oživjeti stare narodne vrijednosti u suvremenom načinu života, kako bismo spriječili njihovo odumiranje. Radionice su bile vrlo dobro posjećene, u njima je vladala radna atmosfera,  zadrugari su plijenili pažnju svojim vještinama, a sve je privlačio primamljiv miris medenjaka.

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2012. – ,,PLASTENIK'' – osvojili smo treće mjesto!

 

SEKCIJA:         ,,EKO SEKCIJA'' 

VODITELJICE:  VESNA VUKOJEVIĆ I  IVA ŽODAN

VODITELJICA ZADRUGE:  MARIJA  PAVIČIĆ

 

 

Kroz školsku akciju prikupljanja praznih plastičnih boca došli smo do osnovnog materijala za izradu plastenika. Za plastenik je potrebno da boce budu prozirne kako bi biljke u plasteniku imale dovoljno svjetla, pa su zadrugari skidali naljepnice i čepove s boca, jer se kroz boce provlače drvene letvice.

Zatim su skalpelima rezali plastične boce na pola i  nizali ih na letvice.

Po nacrtu su zadrugari spajali letvice za okvir plastenika na koji su zatim dodali letvice s nanizanim bocama. Nakon završene izrade, u plastenik su odložene prve sadnice biljaka koje su posijali vrijedni učenici. Tamo rastu nesmetano, zaštićene od vremenskih neprilika.

 


ŽUPANIJSKA SMOTRA 2011. – ,,TKALAČKI STAN'' – osvojili smo prvo mjesto!

 

SEKCIJA:         ,,STARI ZANATI'' 

VODITELJICE SEKCIJA:  SNJEŽANA GOLUBIĆ I IVA ŽODAN

VODITELJICA ZADRUGE:  MARIJA  PAVIČIĆ

 

U školi godinama prikupljamo kulturno – povijesnu baštinu. Doniran nam je i tkalački stan. Korištenjem kulturnog nasljeđa želimo oživjeti stare narodne vrijednosti u suvremenom načinu života kako bi spriječili odumiranje jednog od najstarijih i najznačajnijih zanata.

Stoga smo odlučili izraditi male tkalačke stanove, prilagođene uzrastu djece i približiti rad na tkalačkom stanu te razvijati kod djece ljubav prema kulturnoj baštini; upoznati, poticati i razvijati tradicijske vrijednosti izradom platna na tkalačkom stanu; razvijati motoričke

vještine djece koja imaju slabije razvijenu motoriku.

 

 

KnjižnicaZapošljavanje

Udžbenici


GDPR

e-Dnevnik


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 31. 5. 2010.

Ukupno: 560514

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Raspored zvona

Prije podne:

1. sat 8.00 - 8.45
2. sat 8.50 - 9.35
3. sat 9.45 - 10.30
4. sat 10.40 - 11.25
5. sat 11.30 - 12.15
6. sat 12.20 - 13.05

Poslije podne:

0. sat 13.10 - 13.55
1. sat 14.00 - 14.45
2. sat 14.50 - 15.35
3. sat  15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05

 


Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodim za računalom (prosječno)?
Poveznice

Dokumenti
preskoči na navigaciju