preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Žubor

 


Projekt
Hrabri telefon

CARNet

Otvorite svoj elektronički identitet na CARNet mreži koji će vam omogućiti korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga.

Kako postati korisnik?

skole.hr

Školska učilica

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

zbornica.com

 

Lutkarica i prvašići


Naši vukomerečki prvašići pravi su sretnici jer učiteljice  Ljiljana, Mirjana, Anja i Ivanka zajedno s  knjižničarkom, osim knjiga, čitanja i priča,  vole igru, glumu  te predstavljanje   raznih likova. Na upoznavanju ovogodišnjih  prvašića s knjižnicom, glumile su  leptire s prvašićima – leptirićima, vjeverice, jabučice i zvjezdice, ovisno o tome tko je navratio u knjižnicu.

 

Svatko je imao svoje lutke i  priliku upoznati svijet čitanja putem igrokaza. Tko  zna čitati tiskana slova, mogao je čitati priče. Bilo nam  je svima jako  zabavno. Varate se ako ste mislili da smo se samo igrali. Naučili smo važne stvari: što se radi u knjižari, a što u knjižnici, što znači posuditi knjigu, kako se prema knjigama moramo ponašati, što je lektira... Velika znanja su to za naše male, početne čitače.

 

9. listopada 2019. prvašiće je posjetila i književnica - lutkarica, Jadranka Čunčić Bandov. Ova draga gošća nas je sve zabavila svojim  lutkama (mišićima, slonićima i bubamarama) od prirodnih materijala. Nadamo se da će ju prvašići  dugo pamtiti,  kao i prvi susret sa školskom knjižnicom.

                                         knjižničarka  Ljiljana Radovečki

  

 

 

 

 

                Je li mama zaista kriva za sve?

      Književno - kazališni susret  četvrtih razreda sa

      Zoranom Pongrašićem

              Postoje školski dani,  a i književna druženja koja su izuzetna. Biram riječi kojima bih ovo druženje najbolje opisala jer ga želim izdvojiti i riječima nagraditi. Književnik Zoran Pongrašić  je 20. ožujka 2019. godine gostovao u našoj školi i predstavio se četvrtim razredima knjigom Mama je kriva za sve.Učiteljice,  Ljiljana, Mirjana, Anja , Ivanka i ja,  knjižničarka, uspjele smo lektirnu knjigu igrokazima pretvoriti u dobru zabavu te učenicima dočarati crno – bijeli svijet mašte i obiteljske stvarnosti. Tako su učenici savršenom glumom predstavili glavne likove: Bradu i Ožiljka, Beru, mamu i tatu te nas dobro zabavili. Naš smijeh i veselo raspoloženje upotpunilo je i književnikovo interpretativno čitanje knjige Zašto (ne) volim bajke te knjige Ovaj put je kriv tata.Osim što je izdvojio najzanimljivije dijelove knjiga, književnik je pokazao izuzetnu bliskost s učenicima, duhovitost. „Pun je fora“ , rekli bi učenici, pa je i to

doprinijelo veselom raspoloženju sviju nas.

Na opće iznenađenje,   svakom je učeniku darovao knjigu, popio školsku cedevitu i obećao da će doći i iduće godine. Držimo ga za riječ!!!

 

                                                                                                          Lj.Radovečki