preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Žubor

 


Projekt
Hrabri telefon

CARNet

Otvorite svoj elektronički identitet na CARNet mreži koji će vam omogućiti korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga.

Kako postati korisnik?

skole.hr

Školska učilica

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

zbornica.com

 

NA KVIZU U GRADSKOJ KNJIŽNICI " S.S.KRANJČEVIĆ " POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2019. 

                                PUT DO KNJIGE
Put do knjige bila je tema ovogodišnjega kviza za učenike sedmih razreda koji tradicionalno organizira Gradska knjižnica S.S. Kranjčević.
Kviz se održava svake godine u Mjesecu hrvatske knjige (15.10.-15.11.). Učenici naše škole rado sudjeluju u ovome kvizu. Uvijek je puno onih koji žele ići. Protivnici su nam ovaj puta bili naši susjedi, učenici Osnovne škole Petra Preradovića.

Kviz se sastoji od 3 dijela. Snalaženja u literaturi, praktičnoga zadatka i igre asocijacija. Ove godine praktični zadatak bio je osmisliti skladbu te je izvesti uz pomoć improviziranih instrumenata. Učenici naše škole sve su izveli sjajno i bili  pravi timski igrači, što nam je donijelo pobjedu.
U igri asocijacija pobijedili smo oba puta i tako osigurali pobjedu našoj školi.
Bravo za nas.


                                     Magdalena Katalinić, 7. b

 

MJESEC KNJIGE I IGROKAZA

Petaši glumom osvojili prvašiće

Ima li netko tko ostaje ravnodušan gledajući  zanimljive likove, pjesmu, ples ili glumu?

Igrokaz  Kutić Prvašić osmišljen je  da zabavi i educira naše buduće čitače, da bude malo osvježenje u radu školskog knjižničara u Mjesecu knjige, a donio je puno, puno više...

Ostvarena je lijepa suradnja knjižničarke, učiteljica prvih razreda te učiteljica hrvatskog  jezika. Odabrani  glumci iz triju  petih  razreda  pripremali su tijekom listopada i studenog  igrokaz  Kutić Prvašić u školskoj knjižnici. Glumci 5.a  razreda izveli su igrokaz 1. a razredu,  5.b razred glumio je za 1.b, a glumci  5.c razreda osvojili su  i upoznali 1.c razred. Trebali  ste vidjeti s kojom voljom i žarom su glumili, koliko su se trudili uveseliti svoje učiteljice i prvašiće. Petaši su igrokazom  prvašiće poučili pravilima ponašanja u školskoj knjižnici i pravilnom odnosu prema knjigama te im otkrili naslove lektira koje će čitati u prvom razredu.

Onaj emotivni trenutak kada učiteljica predstavlja prvašićima svakog glumca i prisjeća se poneke sitnice iz nižih razreda, više je od igre i pravila. To je naučila vaša knjižničarka pripremajući igrokaze s petašima.  Morate joj vjerovati!