preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Žubor

 


Projekt
Hrabri telefon

CARNet

Otvorite svoj elektronički identitet na CARNet mreži koji će vam omogućiti korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga.

Kako postati korisnik?

skole.hr

Školska učilica

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

zbornica.com

Vijesti i događanja

Zemlja nas treba - Projektni dan 2021.

 

Projektni dan održava se svake godine  u našoj školi otkada  se na njoj  vijori zelena zastava. Ove godine održan je u petak 23. travnja, dan nakon Zemljinog rođendana. Zbog epidemioloških mjera organizacija dana je bila drugačija. Naime, svaki je razred imao svoju radionicu koju su  vodili razrednici kojima su se pridružili učitelji koji nisu razrednici. Izbor tema i radionica je bio raznovrstan, opet smo pokazali da nas muče ekološki problemi, a i da dižemo glas za Zemlju. Potaknuti aktualnom energetskom obnovom škole i  sunčanim proljetnim petkom, svi smo se aktivirali u svojim radionicama.  

 


Učenici prvih razreda imali su razredne radionice Čistoća okoliša sa svojim učiteljicama. Učili su kako razvrstavati otpad, izrađivali spremnike, ukrase, rješavali kvizove. Učenici drugih razreda pod temom Očuvanje prirodne baštine, posjetili su park Maksimir te Zoološki vrt grada Zagreba posebno proučavajući vode i šumu. Treći razredi su proučavali Ljekovito bilje zavičaja, samoniklo bilje, brezu i bilje travnjaka, izrađivali su plakate, prezentacije te  likovne radove. Četvrti razredi  proučavali su  biljke i životinje travnjaka (Biljke travnjaka),  izrađivali plakate, kvizove, prezentacije, proučavali travnjak u školskom dvorištu te uređivali prostor oko škole. Posebna pohvala 4. b razredu koji je unatoč  dvotjednoj samoizolaciji uspio odraditi svoj projekt na daljinu. 

 

5.a razred je sa svojom razrednicom posjetio Meštrovićev paviljon te odgledao multimedijalnu izložbu Hrvati svijetu te o izložbi napravio plakat. 5. b je sa svojom razrednicom reciklirao u radionici Tko reciklira, profitira. Učenici 5. c razreda su sa svojim razrednicom  proučavali i izrađivali plakate o  pojavi bacanja hrane  i  hrani općenito u radionici Hrana- zdrava hrana i bacanje hrane. Hotel za kukce od  izrađivao je 5. d s razrednicom te učiteljem H. Mučnjakom  te posadio biljke koje privlače kukce oprašivače  u ružičnjaku u radionici Vrt za oprašivače. 

 

6. a razred je sa svojim razrednikom te vjeroučiteljem Z. Mikcom odradio 18 kilometara dugu šetnju kroz Maksimir, a sportsku šetnju odradio je i 6. b sa svojom razrednicom u radionici U zdravom tijelu zdrav duh Zanimljivu radionicu imao je 6. c je sa svojim razrednikom proučavao ugrožene i istrijebljene  životinjske vrste o kojima su izradili plakate. Da se sve umjetnosti ujedinjuju pričom, bojom i glazbom dokazao je 6. d koji je  osim svoje razrednice  imao vodstvo naše knjižničarke  te učiteljice glazbene kulture u radionici Ako me ozeleniš, oživjet ću!  

 

Recikliranjem  i sadnjom cvijeća  bavio se 7. a koji je zajedno s učiteljicom J. Baričević i razrednicom  neispravne čunjeve za igralište pretvorio u viseće tegle  u radionici Sadim cvijeće, ljepota me pokreće. Uvijek aktualnom temom Onečišćenje  i zaštita voda bavio se i izrađivao plakat 7. b s razrednicom i učiteljicom A. Mazalin-Rogić. Autohtone i invazivne biljke oko škole, radionica je 7. c razreda koji je proučavao i pronalazio  pomoću aplikacije koje su biljke u dvorištu škole invazivne, a koje autohtone. Sve pronađeno je izloženo na plakatu naslova The plant hunt. Biljkama se bavio i 7. d koji je sa svojom razrednicom te našom školskom psihologinjom održao radionicu Prepoznavanje i popisivanje biljnih vrsta u školskom dvorištu. Pomoću mobilne aplikacije za prepoznavanje bilja, pronalazili su, popisivali su i razvrstavali po kategorijama bilje koje pronađeno u školskom dvorištu, na kraju akcije su snimili i filmić. 

 

Velikom akcijom Uređenje okoliša škole pokazao  se 8. a razred sa svojom razrednicom, marljivo su očistili od korova, kopali te sadili bilje u okolišu škole. Recikliranje starih modela geometrijskih tijela ime je radionice 8. b razreda koji je vodila njihova razrednica zajedno s učiteljicom M.Tkalčević, od starih papirnatih modela napravljeni su novi, a i konačno smo svi naučili razliku između kockica i kvadratića na majici. 8. c razred  odgledao  je dokumentarni film s ekološkom temom  Home sa svojim razrednikom i učiteljicom A. Kijuk  te raspravljao o odgledanom. 

 

Učinak cjelokupnog projekta možda još  nije vidljiv, ali svaki Projektni dan nas nešto nauči. Prije svega da moramo poštivati Zemlju jer nam nesebično sve pruža. Ugrožavajući njenu prirodnu ravnotežu, ugrožavamo budućnost svih živih bića. Zemlja nas treba, zaštitimo ju!  

                                                                         

                                                                                     L. Kotarski i L. Rožić, 7. b 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Rajić   datum: 29. 4. 2021.

KnjižnicaZapošljavanje

Udžbenici


GDPR

e-Dnevnik


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 5. 2010.

Ukupno: 560457

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Raspored zvona

Prije podne:

1. sat 8.00 - 8.45
2. sat 8.50 - 9.35
3. sat 9.45 - 10.30
4. sat 10.40 - 11.25
5. sat 11.30 - 12.15
6. sat 12.20 - 13.05

Poslije podne:

0. sat 13.10 - 13.55
1. sat 14.00 - 14.45
2. sat 14.50 - 15.35
3. sat  15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05

 


Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodim za računalom (prosječno)?
Poveznice

Dokumenti
preskoči na navigaciju