preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Žubor

 


Projekt
Hrabri telefon

CARNet

Otvorite svoj elektronički identitet na CARNet mreži koji će vam omogućiti korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga.

Kako postati korisnik?

skole.hr

Školska učilica

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

zbornica.com

Vijesti i događanja

RODITELJIMA UČENIKA OŠ VUKOMEREC

Poštovani roditelji učenika,

Pozdravljam Vas na početku nove školske godine. U izvanrednim okolnostima u kojima živimo i radimo već duže vrijeme intenzivno se radi na pripremama za početak nastavne godine za učenike od 7. rujna 2020.g. Ljubazno Vas molim da pomno pročitate tekst te u navedeno uputite dijete.

Prijem, boravak i nastavu za naše učenike dužni smo organizirati sukladno aktualnim uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo , Ministarstva znanosti i obrazovanja te Gradskog ureda za obrazovanje.  Ujedno Vas molim da se u potpunosti upoznate i s Uputama HZJZ-a i MZO-a, koje su dostupne na web stranici Škole (uputa HZJZ i  preporuka MZO od 24.kolovoza 2020. te Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID 19 u pedagoškoj i školskoj godini 2020/2021. izdane od strane nadležnog MZO-a dana 29.8. 2020.)

Osnovni cilj jest očuvati zdravlje prvenstveno učenika i djelatnika Škole. Nastava će biti organizirana u dvije smjene po modelu A (svi učenici će pohađati nastavu). Svaki razredni odjel bit će u svojoj učionici. Nastavni sat je skraćen na 40 minuta, a cjelokupna nastava bit će organizirana u dvosatu . Prilikom raspodjele učenika u učionice maksimalno se vodilo  računa o broju učenika u odnosu na veličinu učionice i sveukupne materijalno-tehničke  i prostorne uvjete. Sukladno uputama HZJZ-a, bit će obvezno nošenje maski za lice za učenike i učitelje od 5.-8.razrednog odjela . Masku je neophodno  nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta. Nužno je djecu učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju predmete u usta te da ne koriste tuđi pribor za rad. Također molim da se prilikom čekanja na ulazak u školu ne dolazi puno ranije i da se učenici koliko god je moguće drže svoje skupine. Dezinfekcija će se provoditi u više navrata tijekom dana, prije početka nastave; između turnusa i po izlasku učenika iz Škole ili nakon korištenja informatičke učionice i opreme u njoj. Učenici će ulaziti u skupinama razrednih odjela na dva glavna ulaza škole u razmacima od 15 minuta i prolaziti kroz dezinfekcijsku barijeru.

Iz  Preporuka  izdvajam:

**Naglasci za roditelje

•           Ne dovoditi (pratnja) dijete/učenika u ustanovu ukoliko:

  •             Ima simptome zarazne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  •             Ima izrečenu mjeru samoizolacije
  •             Ima saznanja da je zaraženo COVID-19

•           Pridržavati se mjera i u slobodnom vremenu učenika kako bi očuvali vlastito i tuđe zdravlje

•           Svako jutro djetetu izmjeriti temperaturu, te ukoliko dijete ima temperaturu ne slati ga u školu, već se javiti izabranom liječniku i razredniku/ci

•           Djeca starije dobi u dogovoru s roditeljem mogu sama mjeriti temperaturu

•           Izbjegavati fizički kontakt djeteta s djecom iz drugih skupina/razrednih odjela u slobodnom vremenu učenika

•           Roditelji ne ulaze u školu, ali u svojstvu pratnje do ulaznih vrata može biti 1 roditelj za učenike 1. i 2.razreda, s time da se pritom pridržavaju mjera (mjera fizičke distance od min 1.5m u svim smjerovima u odnosu na druge roditelje i djecu); prilikom odlaska i napuštanja Škole navedenu djecu učitelj prati do mjesta izlaza predviđenog za pojedini razredni odjel, tamo predaje učenika pratitelju (roditelju)

•           Ne dolaziti u školu na informacije nego će se informacije održavati putem telefona ili e-maila kao i roditeljski sastanci sve do opoziva mjera od strane HZJZ

•           Bez obzira na ograničenje ulaska, roditelj je dužan pratiti napredak djeteta (komunicirati redovito i kontinuirano e-mailom s razrednikom)

•           Učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj ima obvezu opravdati svoje dijete u slučaju bolesti ili zatražiti izostanak

•           Ukoliko je potrebno podići određen dokument ili trebate  potvrdu od tajnice, ovjeru dokumenta i sl. naručiti putem telefona  (01/2370 222) ili e-mail škole te podignuti na porti škole

•           O svemu obavještavaju razrednika koji će onda dogovoriti poduzimanja od strane Škole

•           Ukoliko učenik razvije simptome bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) ili postoji sumnja na navedeno, dužni ste doći u najkraćem mogućem roku po dijete i preuzeti ga u prostoriji za izolaciju 

•           Pribaviti potvrdu i dostaviti razredniku ukoliko je dijete vulnerabilna osoba (za učenike koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu, o čemu nadležni liječnik školske medicine  izdaje potvrdu)

Izvannastavne aktivnosti, dopunska i dodatna te izborna nastava u kojoj se miješaju učenici 2 ili više skupina biti će do daljnjeg organizirana on line. Različite grupe učenika neće biti na odmoru u isto vrijeme i neće dolaziti u doticaj. Bit će u grupi samo sa svojom učiteljicom/učiteljem. Pokušat ćemo organizirati da učenici što više vremena provode vani, ali i dalje u svojim grupama, bez miješanja. Za to ćemo koristiti školsko igralište.

Za sve učenike, koji žele, bit će organiziran mliječni obrok po određenom rasporedu. Obrok će se konzumirati u učionici, a ručak za učenike u produženom boravku bit će blagovaonici sukladno uobičajenom rasporedu kojim se također poštuje osnovni postulat prema kojem se skupine (razredni odjeli) ne miješaju i blagovaonica se između skupina dezinficira.

Informacije o rasporedu rada i ostale važne informacije dobit će učenici prvi nastavni dan od razrednika.

I naposljetku, pozivam Vas na daljnje razumijevanje i suradnju u nepredvidivom i iznimno teškom razdoblju s ciljem zaštite naše djece i svih djelatnika škole. Vjerujem da ćete prepoznati naša nastojanja da osiguramo sigurnost i kvalitetu za dobrobit naših učenika.

Također, napominjem da mjere vrijede do daljnjega, odnosno do promjena ili ukidanja mjera koje donose nadležne institucije. O svakoj promjeni biti ćete pravovremeno i u najkraćem mogućem roku informirani od strane razrednika.

Unaprijed zahvaljujem na suradnji,strpljenju i razumijevanju.

Ostanimo odgovorni!

Ravnatelj: Zdravko Dominik, prof.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Županić   datum: 4. 9. 2020.

KnjižnicaZapošljavanje

Udžbenici


GDPR

e-Dnevnik


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 5. 2010.

Ukupno: 560457

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Raspored zvona

Prije podne:

1. sat 8.00 - 8.45
2. sat 8.50 - 9.35
3. sat 9.45 - 10.30
4. sat 10.40 - 11.25
5. sat 11.30 - 12.15
6. sat 12.20 - 13.05

Poslije podne:

0. sat 13.10 - 13.55
1. sat 14.00 - 14.45
2. sat 14.50 - 15.35
3. sat  15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05

 


Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodim za računalom (prosječno)?
Poveznice

Dokumenti
preskoči na navigaciju